Buzdolaplarında soğutmama problemi sık rastlanılan bir sorundur. Buzdolapları zamanlarında ilk günkü soğukluğunu kaybedebilir. Besinlerin bozulmaması için buzdolabı evin olmazsa olmaz eşyalarındandır. Soğukluğunu kaybeden buzdolaplarında yiyecekler kısmaktadır. Buzdolabında soğutmama probleminin çıkarılmasıyla ilgili.

GE Buzdolabı Neden Soğutmaz?

Buzdolabının soğutmaması, buzdolabında kokulara veya çalışmaya giden seslerin çıkmamasına yol açabilir. Soğutmama probleminin bol olduğu. Elektrik devresinden, buzdolabı kapağından veya buzdolabının içinde yer alan boru sistemlerinde meydana gelen bir arızadan kaynaklanabilir. Buzdolabının soğutmama sorunu teknik servisle çözülme gibi kendiniz yapılacaktır ön kontrollerle de çözebilirsiniz.

GE Evde Buzdolabı Soğutmama Problemi Nasıl Giderilir?

Buzdolabınızda sorun yaşamak, içini boş bırakmak. Dolabın fişini çekin ve 4 saat bu şekilde bekletin. Buzdolabının kapağı açık. 4 saat sonra buzdolabının fişini takıp soğutup soğutmadığını kontrol edin. Sonikasyon mutlaka kontrol edilmelidir. Bunu buzdolabı lastikleri esnediyse dışarıdan hava. Bu durum soğutmanın azalmasını ve gıdaların erken bozulmasını yol açmak. Lastiklerin esnek olması durumunda dolabı kapatmadan arasına bir kâğıt koyun. Kâğıt çekilirdi, lastiklerinizin değişme zamanı geldi demektir. Buzdolabında sorun problemine üst fanı da oldukça TEKN. Üst fanı buzdolabını kapattıktan sonra içeri kısımda yer alan basın basın. Bu yüzden teknik servis yapmamanız gerekir.

GE Buzdolabının Soğutmasını Engelleyen Arızalar Nelerdir?

Buzdolabında problemin yollarında sorunlardan biri de filtresinin tıkanmasıdır. Kompresör arızalanması, Arka kısımda Bulunan evaporatörün Üst kisminin kar yapması, rezidansların yanması, zamanlayıcının zamanında çalışıp, durmaması da buzdolabında tamir edilmesi gereken problemlerdir. Bunun dışında gaz sızıntısı var, diğer seçeneklerde tıkanma meydana gelmesi de soğutmayı engellemektedir. Bu tür teknik servis hizmeti verilmelidir.

Nasıl Yapıyoruz?

Tüm buzdolapları daha uzun süre için. Temizlik yapılmayan buzdolapları kısa bir süre sonra problemler yaşatacaktır. Bu kişi buzdolabı bakımında titiz davranmaktadır. Buzu buzluk kısım buz tutuyorsa, buzlar mutlaka temizlenmelidir. Buzdolabında meydana gelen buzlar, kesici aletlerle kazınmamak. Özel plastik buzdolabı buzu kesiciler veya eriterek temizleme tercih edilmelidir. Buzdolabının içine akan sıvılar, buzdolabının arızalanmasına neden olabilir. Buradaki iç kısım mutlaka temiz ve kuru tutulmalıdır.

GE Buzdolabında Oluşan Buzlar

İncecik bir tane buz bile olsa bu büyük problemlere yol açar. Oluşan buzlar temizlenmediğinde, buzlar zamanla buzdolabının içinde yer alan termostat alıcısının yakabilir. Termostat alıcısının yanması, buzdolabının isçisi fark edilmesine sebep oluyor. Bu durum sorunu problemine yol açar. Buzdolabının içi ısınsa dahi fark etmezsiniz. Buğu gıdalar buzdolabında çabuk bozulmaya başlar. Buradaki buz parçaları düzenli aralıklarla kontrol edilmelidir. İnce bir tabaka dahi olsa derhal temizlemeye özen gösterilmesi.